nöjeshuset Biblioteket Live är Södermalms nya samlingsplats

Den som vill ta del av riktigt bra mat, klubb, AW, livemusik och upplevelser i en storslagen miljö gör bäst i att besöka det k-märka före detta biblioteket i Medborgarhuset på Södermalm i Stockholm. Efter en omfattande renovering rymmer den historiska byggnaden nu ett 1500 kvadratmeter stort nöjeshus med restauranger, livescen, barer och eventlokaler i tre våningar. Välkommen till Biblioteket Live.

Biblioteket Live är en inbjudande mötesplats som flörtar med både dåtid och framtid. Den ambitiösa satsningen är en självklar samlingspunkt med både restaurang, barer och upplevelser. Här kan besökarna njuta inte bara av det stora mat- och dryckesutbudet utan också av den Art Deco- och Bauhaus-inspirerade inredningen med bland annat en ljusgård som rymmer både bar och livescen.

– Biblioteket Live ska fyllas med alla sorters människor och bidra till att sätta Medborgarplatsen på kartan som ett av landets folkligaste och roligaste ställen. Hit ska du kunna komma för att äta och dricka med familj eller vänner, uppleva konserter, poesiaftnar, hålla företagsevent, konferenser, invigningar eller boksläpp. På tre våningar hittar du restaurang, fyra barer och en livescen för spelningar, klubb och andra evenemang, säger Chamoun Gerges, som tillsammans med sönerna Elias och Gabriel Gerges är initiativtagaren och ägare.

Familjen äger sedan tidigare Fem Små Hus i Gamla Stan och Bierhaus på Tegnérgatan i Stockholm.