På Biblioteket Live bar kan du njuta av en lyxig atmosfär och välsmakande drinkar På Biblioteket Live bar kan du njuta av en lyxig atmosfär och välsmakande drinkar

Om oss

NÖJESHUSET BIBLIOTEKET
LIVE ÄR SÖDERMALMS SAMLINGSPLATS

När du vill ha riktigt bra mat, klubb, AW, livemusik och upplevelser i en storslagen miljö ska du besöka vårt k-märka före detta bibliotek i Medborgarhuset på Södermalm i Stockholm. Efter en omfattande renovering 2021-22 rymmer den historiska byggnaden nu ett 1500 kvadratmeter stort nöjeshus med restauranger, livescen, barer och eventlokaler i tre våningar. Välkommen hem till Biblioteket Live.

en elegant restaurang med en avslappnad atmosfär

Biblioteket Live är en inbjudande mötesplats som flörtar med både dåtid och framtid. Den ambitiösa satsningen är en självklar samlingspunkt med både restaurang, barer och upplevelser. Här kan besökarna njuta inte bara av det stora mat- och dryckesutbudet utan också av den Art Deco- och Bauhaus-inspirerade inredningen med bland annat en ljusgård som rymmer både bar och livescen.

en elegant restaurang med en avslappnad atmosfär
Många gröna växter pryder restaurangen och skapar en avslappnad miljö

EN PLATS FÖR ALLA

Biblioteket Live fylls med alla sorters människor och bidrar till att sätta Medborgarplatsen på kartan som ett av landets folkligaste och roligaste ställen. Hit ska du kunna komma för att äta och dricka med familj eller vänner, uppleva konserter, poesi-aftnar, hålla företagsevent, konferenser, invigningar eller boksläpp. På tre våningar hittar du restaurang, fyra barer och en livescen för spelningar, klubb och andra evenemang, säger Chamoun Gerges, som tillsammans med sönerna Elias och Gabriel Gerges är initiativtagare och ägare.

Familjen äger sedan tidigare Fem Små Hus i Gamla Stan och Bierhaus på Tegnérgatan i Stockholm.

LJUSGÅRDEN – LIVESCENEN

I mitten av medborgarhuset har Biblioteket live valt att glasa in den gamla innergården och skapa en fantastisk ljusgård.

LÄS MER

ARKIVET – KONFERENS OCH CHAMBRE SÉPARÉE

I hjärtat av Södermalm, på Medborgarplatsen i Medborgarhusets vänstra del var det en gång ett Bibliotek.

LÄS MER

RESTAURANGEN

I restaurangen har de skapats en härlig symbios mellan den ursprungliga 30-talsarkitekturen, art deco-lyx och grönska.

LÄS MER

PUBEN

När ni går in i entrén direkt ifrån medborgarplatsen möts ni av vår bar.

LÄS MER

VARDAGSRUMMET

Vardagsrummet en unik del av restaurangen där en helt unik känsla uppfylls.

LÄS MER
Translate »